Aperitiefconcert

Zondag 9 september 2018
Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans

Aperitiefconcert

Het Kathedraalkoor Hasselt bestaat 20 jaar.

Het aperitiefconcert van 9 september 2018 was het eerste van de jubileumconcerten.

In de pers (Het Belang van Limburg

Kathedraalkoor viert 20 jaar met aperitiefconcert

9 september 2018
Chretien Paesen

Aperitiefconcert 9 september 2018

© Het Belang van Limburg

Hasselt - Het Fernand Froyen auditorium van de Kunstacademie liep nagenoeg vol voor het jubileumconcert van het Hasselts Kathedraalkoor. Het jarige koor verraste groot en klein met haar repertorium. Niet in het minst zorgde PXL directeur Ben Lambrechts voor de leukste noot.

Het Hasselts Kathedraalkoor werd onder impuls van bisschop Schruers opgericht in 1998 met de bedoeling kerkelijke vieringen op te luisteren. Daarnaast kreeg het koor alle vrijheid om een parallel parcours te varen. In die jaren verwierf het Kathedraalkoor vermaardheid en wist vele prijzen weg te kapen, waaronder de provinciale koorwedstrijden in 2012 en 2015.

Het jubileumconcert van vorige zondag werd op piano begeleidt door Paul Steegmans. Hij wist zich perfect te laveren tussen klassieke werken en hedendaagse stukken. Ook toen PXL-baas Lambrechts zich liet verleiden tot een ‘Ludo Claesen blues’ is pure New Orleansstijl ging de pianist onverstoorbaar mee in dat verhaal.

De solisten Mia Mathijs, Erica Budai en Henri Vanstraelen zongen respectievelijk werk van Rossini, Karai en Budai, Brahms en Stolz. De laatste liederen waren van Hasseltse bodem. Het Jeneverliedje, De grutste stilte en Lied van de Speculaas werden dan ook vlot meegezongen.

Bron: Het Belang van Limburg