Messiah Verénigt

Kerstconcert

vrijdag 16 december 2016
Sint-Quintinuskathedraal Hasselt (Vismarkt 1)

Messiah Verénigt - kerstconcert

Oorspronkelijk project afgelast

In de kalender 2016 van het Kathedraalkoor stond géén kerstconcert.
Het Kathedraalkoor zou meewerken aan een prestigieus project, Messiah Verénigt, met opvoering in Antwerpen, Gent, Kortrijk en Hasselt.

Het project was een initiatief van het befaamde barokensemble Il Fondamento. Voor de uitvoering deden zij een beroep op het Vlaams Radiokoor en op de amateurkoren Hasselts Kathedraalkoor, Pro Cantione, Vivente Voce, Kortrijks Vocaal Ensemble.

Omwille van financiële redenen is het project in een laat stadium afgelast.

Meer informatie over de afgelasting

Hasselt BeKOORlijk

Op zondag 27 november zetten 20 Hasseltse koren hun beste beentje voor om de bezoekers een aangename muzikale namiddag aan te bieden. Op diverse locaties in de binnenstad vinden gratis concerten plaats.

'beKOORlijk' is de ideale gelegenheid om kennis te maken met het Hasseltse koorleven.

Het Kathedraalkoor Hasselt sluit het festival af met een optreden in de Sint-Quintinuskathedraal, om 16.30 uur.

Moeder van JezusPaul Steegmans
Als MoederLudo Claesen
Virga-JesseliedPaul Schollaert
Wist je dan nietPaul Schollaert
Mensen voor mensenPaul Schollaert
Ave MariaJoseph Ryelandt
Audi FiliaJoseph Ryelandt
Ave MariaG. Caccini / Paul Steegmans
Magnificat (deel1)John Rutter

Meer iinformatie (UIt in Hasselt)

Liederen uit de Ommegangen

Het Virga-Jessecomité brengt naar aanleiding van de Zevenjaarlijkse Feesten van 2017 een dubbel-cd uit met liederen die Paul Schollaert schreef voor de ommegangen, vanaf 1968.

Het Kathedraalkoor Hasselt staat in voor de opname van de ongeveer 50 liederen. De opnames hebben plaats in de maand september 2016 in het Lemmensinstituut in Leuven.

Op zondag 27 november 2016 wordt de nieuwe dubbel-cd voorgesteld.

Liederen uit de ommegangen

Meer informatie.

Andere optredens

Concertkalender

Kathedraalkoor tweede
in provinciale koorwedstrijd

Op zondag 22 november 2015 had in het Conservatorium van Hasselt de driejaarlijkse provinciale koorwedstrijd plaats. Twaalf Limburgse koren streden om de eer.

Het Kathedraalkoor was in 2012 eerste laureaat en verdedigde zijn plaats met twee werken van onze "huiscomponisten": Psalm 122 Laetatus sum voor koor, piano en hobo van Ludo Claesen, en psalm 85 Benedixisti Domine voor koor, piano en vier trombones van Paul Steegmans.

Het Kathedraalkoor Hasselt werd deze keer tweede, na het andere Hasseltse koor Manteliusensemble. Hasselt heeft de twee Limburgse topkoren in huis!

De jury prees de zeer professionele prestatie, de bevestiging als concertkoor, de transparante koorklank, de gave intonatie en de goeie dictie.

Meer info op de website van Koor & Stem Limburg

A Thousand Voices for Peace

Het Kathedraalkoor werkte mee aan het grootschalige evenement Thousand Voices for Peace in de basiliek van Koekelberg op 9 november 2014

“Een ode aan de vrede,” schreef De Standaard. “Muziek brengt mensen samen. Gisteren kwamen koren uit de hele wereld samen in de Basiliek van Koekelberg voor een Eerste-Wereldoorlogherdenking. Uit meer dan duizend kelen klonk één boodschap: geef ons de vrede.

Aan symbolen geen gebrek. Een imposante kathedraal die oprees uit de as van de Eerste Wereldoorlog. Een volksliedje dat door de pacifistische cellist Pablo Casals omgewerkt werd tot een vredeshymne. Dagboekfragmenten van de Franse frontsoldaat Louis Barthas. En Herman Van Rompuy die vertelt dat Europa een onvoltooid toekomstig werkwoord is, een droom die verdedigd moet worden tegen de geest van het verleden.

Het echte symbool stond op het podium en nam de gedaante aan van een meer dan duizendkoppig koor.”

Basiliek Koekelberg 9 november 2014

Lees de volledige bespreking