Kathedraalkoor Hasselt

Messiah

Messiah
Een oratorium
George Frideric Handel (1685-1759)
HWV 56

Vrijdag 20 december 2019
20.00 uur
Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5, 3500 Hasselt

Messiah (G.F. Handel)

Messiah (20 december 2019) maakt deel uit van het seizoenprogramma 2019-2020 van Cultuurcentrum Hasselt.

Het concert is uitverkocht!

Uitvoerders zijn:

  • Orkest BachPlus
  • Bart Naessens, dirigent
  • Kathedraalkoor Hasselt & Manteliusensemble
  • Amaryllis Dieltiens, sopraan
  • Rob Cuppens, altus
  • Charles Daniels, tenor
  • Ben McAteer, bas
  • Werner Van Mechelen, bariton

Omtrent G.F. Handel

"Händel ist der einzige, der ich hätte sein wollen, wäre ich nicht als Johann Sebastian Bach in die Welt gekommen."

Over leven en carrière van Handel

Omtrent Messiah

Messiah is 's werelds meest uitgevoerde klassieke werk.

Over de het ontstaan en de geschiedenis van Messiah

Omtrent BachPlus

BachPlus

Het barokensemble BachPlus werd in 2010 opgericht door sopraan Elisabeth Hermans en klavierspeler/dirigent Bart Naessens. In oorsprong had het ensemble als enige activiteit een maandelijks cantateconcert in de barokke Jezuïetenkerk van Aalst. Na de Sint-Walpurgakerk en de SintGilliskerk in Brugge, werd de St. Baafskerk in Aardenburg (NL) de tweede vaste locatie op hun cantatezondag.

Op een cantatezondag stond steeds de cantate van de grootmeester Johann Sebastian Bach centraal. Langzaam plaatste het ensemble ook de grotere werken van Bach op het programma, zoals de H-Moll Messe en de Johannespassie.

Het ensemble straalt een warme, vriendschappelijke, maar toch professionele sfeer uit. De verfrissende kijk op het enorme oeuvre van Bach weet muziekliefhebbers van heinde en verre te boeien. BachPlus heeft op die manier op korte tijd een plekje veroverd op de nationale en internationale barokke muziekscène. Zo werd BachPlus ook uitgenodigd op meerdere concertpodia in Vlaanderen, zoals het Concertgebouw Brugge, Amuz en het Festival Van Vlaanderen Gent.

BachPlus verenigt topmusici uit heel Europa, die bij diverse gerenommeerde ensembles en/of door eigen activiteiten en initiatieven een onontbeerlijke en waardevolle ervaring hebben opgebouwd inzake historische uitvoeringspraktijk. De musici willen zich bovenal terug laten verwonderen over het geniale, alles overstijgende oeuvre van Bach. Ze proberen steeds zo dicht mogelijk bij de toenmalige musiceerpraktijken te blijven. Zo speelt het ensemble altijd op historische of op historisch model gebaseerde instrumenten.

Meer over BachPlus op hun website.

Bachplus